Ódzkodik a szerepléstől, de erre nem mondhatott nemet az olimpiai bajnok

Olimpikonok hazajövetele olimpia 2016 rio hazaérkezés SYMA rendezvényközpont Kozák Danuta
Olimpikonok hazajövetele a Syma csarnokban 2016 augusztus 24-én
Vágólapra másolva!
Kozák Danuta megtisztelőnek tartja, hogy felkérték, legyen Budapest 2024-es olimpiai pályázatának egyik arca. Az ötszörös olimpiai bajnok kajakos ugyan nem szeret mindenáron szerepelni, de egy ilyen ügy mellé oda kell állnia, mondja. 

"Az egyik oldalról megtisztelő, még ha a szerepléstől kicsit ódzkodok is, de egy ilyen ügy mellé oda kell állni" – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában az ötszörös olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta, aki a budapesti pályázat egyik nagykövete. Hozzátette: Magyarország számára "történelmi cél", hogy elnyerje a nyolc év múlva esedékes játékok rendezési jogát, és ritkán adódik ilyen lehetőség, mint most.

– folytatta.

Kozák Danuta Forrás: Origo

Arra a kérdésre, hogy tényleg sokat jelent-e hazai közönség előtt versenyezni – mint ahogy ez érzékelhető volt a riói játékokon is a brazilok részéről –, az UTE 29 éves sportolója két emléket elevenített fel. Az 1998-as vb-t, amelyen gyerekként ott állt a parton a szakadó esőben, hogy lássa a sztárokat, illetve a 2011-es, ugyancsak itthoni világbajnokságot, amelyen már ő is versenyzett.

– emlékezett vissza.

Riói sikerei után – mint mondta – nagyos sok kedves közeledésben volt része kicsiktől és nagyoktól egyaránt, és amikor elmesélték neki, hogy a tévé előtt ülve hangosan szurkoltak neki,

vagy el is sírták magukat egy-egy győzelme alkalmával,

akkor ismét átélhetővé vált a számára, hogy megcsinálta – egyesben, párosban és négyesben is aranyérmet nyert.

Arról is beszélt, hogy már ilyenkor elkezdődik a felkészülés a következő olimpiára.

"Meg kell fogalmazni a célt – a kijutást, a jobb eredmény elérését vagy a címvédést –, és aztán neki lehet állni edzeni" – mondta.