Megint léket kapott a Vikingek hajója

Minnesota Vikings v Chicago Bears GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
CHICAGO, IL - OCTOBER 31: Eric Kendricks #54 of the Minnesota Vikings attempts to tackle Zach Miller #86 of the Chicago Bears during the second half at Soldier Field on October 31, 2016 in Chicago, Illinois. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az idényt parádésan, öt győzelemmel indító Minnesota Vikings simán mondható 20-10-es vereséget szenvedett a Chicago Bears otthonában az NFL 7. játékhetének utolsó, hétfő esti mérkőzésén.

A szezont 5-0-val kezdő és a ligát uralni látszó Minnesota Vikings az előző fordulóban megtorpant, és 21-10 kikapott idegenben a Philadelphia Eaglestől. És úgy tűnik, hogy befagyott a kézifék, a Vikingek ugyanis ezúttal az eddig reménytelennek tűnő szezont futó, a találkozó előtt 1-5-ör mérleggel álló Chicago Bears otthonában is alul maradtak - a Medvék 20-10-re győztek.

A meccs összefoglalója:

A győzelemből a Bears két játékosa vállalt oroszlánrészt. A kisebb sérülésből visszatérő irányító, Jay Cutler 253 yardot passzolt, amibe belefért egy touchdown-átadás is, míg hétfő esti kedvenc célpontja, az újonc elkapó, Jordan Howard pályafutása legjobb estéjét zárta 153 megtett yarddal.

A két csapat teljesítménye közötti különbséget jól mutatja, hogy míg a Chicago támadásban 403 yardot, addig a Vikings 258-at tudott megtenni. A hazai védelem pedig ötször sackelte - azaz szerelte - a vendégek irányítóját, Sam Bradfordot.

Jordan Howard egyik nagy futása:

A vereség azt jelenti a Vikings számára, hogy ugyan az NFC Észak csoportját továbbra is vezetik, de a főcsoportban már előttük a 6-1-es mutatóval pózoló Dallas Cowboys, míg az AFC-ben a ligaelső New England Patriots (7-1), az Oakland Raiders (6-2) és a Denver Broncos (6-2) is jobb mutatóval bír immár.