Társoldalunk:

Pótáék nem hibáztak, Kosibáék óriásit harcoltak

2016.11.01. 22:09

A magyar női asztalitenisz-válogatott második mérkőzését is megnyerte a csapat Európa-bajnokság selejtezőjében: ezúttal Svédország vendégeként 3-1-re győzött.

Az európai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Köpingben rendezett keddi összecsapáson Madarász Dóra négyjátszmás győzelemmel szerzett előnyt, majd Póta Georgina egy végig kiélezett küzdelemben végül alulmaradt Matilda Ekholmmal szemben. Ezt követően viszont Pergel Szandra és Póta szettveszteség nélkül kerekedett felül riválisán.

A csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszik a másik kettővel. Az első körben a magyarok 3-0-ra nyertek a vendég Belgium ellen. A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a 2017-es Európa-bajnokságon. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

Eredmények, J csoport, 2. forduló:
Svédország - Magyarország 1-3
Li Fen - Madarász Dóra 1-3 (7, -3, -14, -10)
Matilda Ekholm - Póta Georgina 3-2 (9, -6, -6, 9, 9)
Linda Bergstrom - Pergel Szandra 0-3 (-8, -9, -6)
Jennifer Jonsson - Póta 0-3 (-10, -9, -6)

Szoros vereség a címvédő ellen

A magyar férfi csapat óriási csatában 3-2-re kapott ki a címvédő Ausztriától az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatában.

Az Ormai László Csarnokban rendezett keddi összecsapáson Majoros Bence négy játszmában alulmaradt Daniel Habesohnnal szemben, aztán Kosiba Dániel egy sima győzelemmel egyenlített David Serdaroglu ellen.

A folytatásban ismét az esélyesebb osztrákok kerültek előnybe, ugyanis Lakatos Tamás három szettben kikapott Robert Gardostól, de Majoros hasonlóan simán ismét egyenlített Serdaroglúval szemben.

A mindent eldöntő ötödik felvonásban ugyan Kosiba megnyerte az első játszmát, utána viszont Habesohn fordított és győzött.

A csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszik a másik kettővel. Az első körben a magyarok szabadnaposak voltak, az osztrákok pedig 3-0-ra legyőzték a dánokat. A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a 2017-es Európa-bajnokságon. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

Eredmények, A csoport, 2. forduló:
Magyarország - Ausztria 2-3
Majoros Bence - Daniel Habesohn 1-3 (-7, 8, -8, -1)
Kosiba Dániel - David Serdaroglu 3-0 (9, 5, 10)
Lakatos Tamás - Gárdos Róbert 0-3 (-7, -10, -8)
Majoros - Serdaroglu 3-0 (9, 5, 3)
Kosiba - Habesohn 1-3 (6, -7, -7, -5)