Három bokszolót büntettek meg riói fogadásokért

John Conlan, ökölvívás
Ireland's Michael John Conlan celebrates winning against Armenia's Aram Avagyan during the Men's Bantam (56kg) match at the Rio 2016 Olympic Games at the Riocentro - Pavilion 6 in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / Yuri CORTEZ
Vágólapra másolva!
Két ír és egy brit ökölvívót megrovásban részesített a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amiért fogadásokat kötöttek sportágukban a riói játékokon.

A NOB szerdai közleménye szerint az 56 kg-os súlycsoportban érdekelt Michael John Conlan, a 69 kg-os Steve Gerard Donnelly, illetve a 75 kg-os Antony Fowler sértette meg a szabályzatot, ugyanakkor azt leszögezte, hogy egyikőjük sem manipulálta a mérkőzések végkimenetelét.

John Conlan Forrás: AFP/Yuri Cortez

A NOB döntése értelmében amennyiben az érintett sportolóknak szeretnének négy év múlva Tokióban is indulni, akkor "bizonyítaniuk" kell, hogy sikeresen elvégezték a szervezet egyik nevelő programját.

Érdekesség, hogy Conlon nevéhez fűződik az olimpiai egyik legnagyobb botránya is, hiszen az orosz Vlagyimir Nyikityin elleni elveszített negyeddöntőt követően

kijelentette, hogy a bírók elcsalták a találkozót,

és hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) korrupt.