Ezért nem szabad alsógatyában őrjöngeni

Horizontal OLYMPIC GAMES
Mongolia's Mandakhnaran Ganzorig's coaches react after the judges announced that Uzbekistan's Ikhtiyor Navruzov won folling a video replay in their men's 65kg freestyle bronze medal match on August 21, 2016, during the wrestling event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 2 in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Jack GUEZ
Vágólapra másolva!
Nem kegyelmezett meg a Nemzetközi Birkózó Szövetség a riói olimpián sajátságos módon tiltakozó két mongol birkózóedzőnek, akik gatyára vetkőzve tiltakoztak a szerintük elcsalt bronzmérkőzés miatt. A performansz hároméves eltiltást ért, a két vétkes 2019 augusztusáig nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken.

A mongol Mandakhnaran Ganzoring 7-6-ra vezetett az üzbég Iktityor Navruzov ellen a 65 kg-osok bronzmérkőzésén, és az utolsó 18 másodpercben már örömittas ugrálást és táncot mutatott be a szőnyegen.

A bírók az utolsó másodpercben megintették, ezzel 7-7-re alakult az eredmény, és miután az utolsó pontot az üzbég kapta, ő lett a bronzérmes.

Edzők a szőnyegen Forrás: AFP/Jack Guez

A mongol versenyző értetlenkedett, két edzője, Tserenbaatar Tsogbayar és Byambarinchen Bayaraa a szőnyegen gatyára vetkőztek, és követelték, hogy a bírók nézzék újra a mérkőzés utolsó másodperceinek felvételét. Végül a biztonsági embereknek kellett kivezetniük őket.

A nemzetközi szövetség majdnem egy hónappal a történtek után megtárgyalta az ügyet, és végül úgy döntött, a két edzőt 2019 augusztusáig eltiltja minden nemzetközi versenyről, a mongol szövetségnek pedig 50 ezer svájci frankot kell fizetnie büntetésként.