A paralimpia Peléje kétszer varázsolt az elődöntőben

Horizontal AMERICAN SHOT SPORT-ACTION
Brazil's Jefinho gestures at the audience after scoring against Morocco during their Men's football 5-a-side match during the Rio 2016 Paralympic Games, at the Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil, on September 9, 2016. / AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Jefinho, alias Jeferson da Conceição Gonçalves a riói paralimpia kispályás focitornájának legnagyobb sztárja, akit korántsem érdemtelenül hasonlítanak Neymarhoz, sőt egyenesen Peléhez.

Jefinho arra készül, hogy a sorozatban negyedik alkalommal is olimpiai bajnoki címhez segítse Brazíliát, ő maga pedig megszerezze a harmadik aranyérmét Peking és London után.

A legjobb úton halad, hogy elérje a célját, legutóbb például a Kína elleni elődöntőben lőtt két olyan gólt, amit egészen biztosan állva tapsolt volna meg a brazil foci mai legnagyobb sztárja, a válogatottal három hete olimpiai bajnoki címet nyerő Neymar és a sportág valaha volt legjobbja, Pelé is.

Jefinho szombat este érheti utol a bajnoki címek számában a háromszoros világbajnok Pelét, ha a társaival a döntőben legyőzik a másik elődöntőben Argentínát 2-1-re elintéző Iránt.