Los Angeles és New York is felkerül a térképre

Meghallgattatott
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok két legnagyobb piaca vitathatatlanul New York és Los Angeles, ezért minden profi sportszervezet számára fontos, hogy ebbe a két városba be tudja tenni a lábát. Idén az NFL és Los Angeles életében szeptember 18., a UFC és New York életében pedig november 12. lesz fontos dátum.

1994 után szeptember 18-án tér vissza hivatalos mérkőzésen is Los Angelesbe a Los Angeles Rams, a Seattle Seahawks-t fogadja a csapat hazai pályán, a Los Angeles Memorial Colosseumban. Hosszú és kemény munka előzte meg a St.Louis Rams LA-be költözését, és nem mellesleg ez csak költözési díjban is 550 millió dollárjába került a franchise-nak. Viszont a CBS sport becslése szerint ez a befektetetés is bőven megtérül, ugyanis a költözés megduplázta a Rams franchise értékét, amelyet most 2,9 milliárd dollárra tesznek. Kizárólag a Dallas Cowboys és a New England Patriots értékesebb szerintük az NFL-ben. Az első három szezont a tervek szerint a legendás, korábban több olimpiát és amerikaifoci-csapatot kiszolgáló Colosseumban játssza a csapat, majd a tervek szerint 2019-ben beköltöznek az épülő City of Champions stadionba, amely a becslések szerint szerény 2,66 milliárd dollárba kerül majd, és itt rendezik majd a 2021-es Super Bowlt.

Meghallgattatott Forrás: Origo

Nem meglepő, hogy a szurkolók nagyon boldogok, már júliusban elment 70 ezer bérlet, erre a Hard Knocks (az HBO díjnyertes dokumentumsorozata, amelyet hazánkban a Sport TV adott) is rátett egy lapáttal, amely 2016-ban a költözést és a csapat felkészülését követte figyelemmel. Az előszezonban 2 győzelemmel és 2 vereséggel zárt a csapat, az alapszakasz első fordulójában viszont a 49ers 28-0-val szaladt át rajtuk. Hétvégén kiderül, mit kap a Los Angeles-i publikum.

Kemény harcosok New Yorkban

Augusztus végén az Egyesült Államok 50. államaként New York állam atlétikai szövetsége (NYSAC) is legalizálta az MMA küzdelmeket, így minden akadály elhárult az elől, hogy a legendás Madison Square Garden először adjon otthont UFC-gáláknak. November 12-én ott rendezik a UFC 205 nevű gálát, amely a tervek szerint minden idők egyik legnagyobb eseménye lesz a sportág történetében. Már csak azért is, mert napra pontosan 23 évvel a UFC 1 után rendezik meg, és mert nagyon várta már mindenki, hogy az üzleti élet, a sportvilág és a szórakoztatóipar egyik ilyen fontos központjában is bemutatkozhassanak a legkeményebb harcosok.

UFC-láz New Yorkban Forrás: Origo

A szervezőkön nem fog múlni, Dana White-ék mindent megtesznek, hogy pazar programot szervezzenek, de még nincs lekötve a főmeccs, és pletyka sem terjeng ezzel kapcsolatban. Thiago Alves és Al Iaquinta mindenestre össze fog csapni, ez biztos. Promó viszont készült már az eseményhez. Ugye mondanunk sem kell, hogy ütős, és a libabőrözés garantált:

Akik viszont nem örülnek ennek a döntésnek, azok az ökölvívó-promóterek, hiszen nem lesznek többé kivételezett helyzetben a városban, és a Garden nem csak a profi ökölvívók otthonaként funkcionál mostantól.

A Sport1-en szeptember 15-én 20 órától jelentkező Trash Talkban többek között ez a két téma is terítékre kerül. Bencsics Márk, Dávid Kornél és S. Kovács Ádám boncolgatja az NBA, az NFL és a UFC eseményeit, míg a műsorvezető kivételesen Matuz Krisztián lesz.