Szardínián rajtol a 2017-es Giro d'Italia

Alberto Contador, Giro, kerékpározás
SWITZERLAND, MELIDE : The pink jersey Spanish rider Alberto Contador shakes hands with a supporter before the start of the 18th stage of the 98th Giro d'Italia, Tour of Italy, cycling race between Melide (Swiss) and Verbania, on May 28, 2015 in Melide. AFP PHOTO / LUK BENIES
Vágólapra másolva!
Szardínián, Algheróból rajtol el a jövő évi, 100. Giro d'Italia kerékpáros körverseny.

Az első három szakaszt a szigeten rendezik. A nyitó etap, május 5-én Algheróból vezet Olbiába 203 kilométeren, a második szakasz innen Tortoliba tart (208 km), majd a Tortoli és Cagliari közötti 148 kilométer vár az indulókra. Szardínián utoljára 2007-ben járt a Giro.

Minden további program október 25-én lesz ismert. Egyelőre annyit tudni, hogy a szervezők szeretnének tisztelegni az első, 1909-es kiírás kiemelt városai előtt, így Nápolyt, Chietit, Rómát, Firenzét, Bolognát, Genoát, Torinót és Milánót biztosan útba ejtik a bringások. A 100. Giro kizárólag olasz utakat érint.

Alberto Contador nyerte a 98. Giro d'Italiát Forrás: AFP/Luk Benies

Hivatalosan még nem lehet tudni, hogy Milánóban vagy Rómában lesz-e a befutó május 28-án, de annak tükrében, hogy az útvonal délről vezet észak felé, inkább Milánó lehet a végállomás.