Brady nélkül is rangadót nyert a Pats

New England Patriots v Arizona Cardinals GettyImageRank2 FOOTBALL SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
GLENDALE, AZ - SEPTEMBER 11: Quarterback Jimmy Garoppolo #10 of the New England Patriots throws a pass during the fourth quarter of the NFL game against the Arizona Cardinals at the University of Phoenix Stadium on September 11, 2016 in Glendale, Arizona. The Patriots defeated the Cardinals 23-21. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Vasárnapp beindult a nagyüzem az NFL, huszonhat csapat lépett pályára, és máris voltak jó meccsek és kisebb-nagyobb meglepetések.

Rangadót nyert a New England Patriots, amelyik a négymeccses eltiltását megkezdő Tom Brady nélkül is képes volt legyőzni az Amerikai Főcsoport (AFC) edgyik legjobb csapatát, az Arizona Caridnalst. A Bradyt helyettesítő Jimmy Garoppolo 264 yardot passzolt, amibe belefért egy touch downt érő átadás is, és egyetlen alkalommal sem adta el a labdát.

Elsőre nem rossz:

Ahogy Andrew Luck sem, azonban az Indianapolis Colts irányítója hiába passzolt félelmetesen sok, 385 yardot, és osztott ki 4 TD-passzt is, ez is kevés volt az üdvösséghez, a vendég Detroit Lionsban ugyanis hemzsegtek a jó teljesítmények (öten is TD-t értéek el), így győztek az autóvárosiak.

Andrew Luck: egy a négyből:

Nem sikerült valami fényesen a Dallas Cowboys két frissen draftolt sztárjelöltjének bemutatkozása. A sérült Tony Romót helyettesíteni hivatott Dak Prescott 25/45-ös borzasztó passzmutatóval, TD-átadás nélkül zárta az estét, míg a running back, Ezekiel Elliott ugyan összehozott egy hatpontos akciót, azonban húsz kísérletből mindössze 51 yardot tudott előre haladni.

Átlagos debütálás:

Több oka volt az örömre a majd' két év kihagyás után visszatérő Victor Cruznak, aki négy elkapásból ugyan csak 34 yardot csinált, ebbe viszont belefért egy TD, míg Eli Manning szerény 207 passzolt yardjába is három.

Victor Cruz visszatért:

A kettővel ezelőtti szezon győztese a Seattle Seahawks újra megmutatta, hogy tudnak védekezni, és képesek az utolsó pillanatig harcolni. A Miami Dolphins fél perccel a vége előtt még 10-6-ra vezetett, ekkor azonban jött a sérülésből visszatéről Russel Wilson és két méterről megtalálta egy TD-passzal Doug Baldwint, és nyertek is 12-10-re.

Joe Flacco egy fontos TD-passzal bizonyította, hogy rászolgál a 66 millió dolláros álomszerződésre, ez és a kíméletlen, a Billst 160 yardon tartó védekezés elég volt, hogy a Baltimore Ravens is győzelemmel kezdje a szezont.

Flacco fizeti a törlesztőt:

A forduló legpontgazdagabb meccsén az Oakland Raiders 35-34-re legyőzte idegenben a New Orleans Saintset. A vendégek 14 pontos hátrányból jöttek vissza, 22-10-re nyerték az utolsó negyedet, győztes „ütést" 47 másodperccel a vége előtt vitték be egy David Carr-Michael Crabtree kétpontos akció formájában. Így aztán hiábavaló volt Drew Brees 423 yardos, 4 TD-átadást tartalmazó produkciója.

Az NFL 1. fordulójának eddigi eredményei

Denver Broncos–Carolina Panthers 21–20
Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 24–31
Baltimore Ravens–Buffalo Bills 13–7
Houston Texans–Chicago Bears 23–14
Jacksonville Jaguars–Green Bay Packers 23–27
Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 33–27
New Orleans Saints–Oakland Raiders 34–35
New York Jets–Cincinnati Bengals 22–23
Philadelphia Eagles–Cleveland Browns 29–10
Tennessee Titans–Minnesota Vikings 16–25
Seattle Seahawks–Miami Dolphins 12–12
Dallas Cowboys–New York Giants 19–20
Indianapolis Colts–Detroit Lions 35–39
Arizona Cardinals–New England Patriots 21–23
hétfőn játsszák:
2016. 09. 13. 1.10 Washington Redskins–Pittsburgh Steelers Tv: Sport2
2016. 09. 13. 4.20 San Francisco 49ers–Los Angeles Rams Tv: Sport2