Vágólapra másolva!
Az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter, valamint Csonka András (S8) és a kerekesszékes Major Endre (S1) is bejutott a legjobb négy közé szombaton a riói paralimpia asztalitenisz tornáján.

Pálos az ukrán Andrij Navrocki ellen nyert 17 perc alatt úgy, hogy ellenfele a három szett alatt mindössze 18 pontot tudott gyűjteni. Vasárnap a döntőbe jutásért a belga Florian van Ackerrel játszik majd London bajnoka. A meccs magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik.

A meglepetésember Major óriási csatát vívott a dél-koreai Li Csang Hóval, 45 percig tartott a mérkőzésük. Az első szettet a rivális nyerte, majd Major fordított, de az ázsiai játékos 2-2-re egyenlített. A döntő játszma is szoros volt, de a magyar játékos remekül összpontosított, így ő is készülhet a vasárnapi elődöntőre. Az ellenfele - ugyancsak magyar idő szerint 17.30-tól - a brit Rob Davies lesz.

Csonka 18.30-tól léphet asztalhoz a kínai Je Csao-csun ellen, miután szombaton a legjobb nyolc között magabiztosan múlta felül a brit Aaron McKibbint. A magyar játékos 3-0-ra győzött.