Vágólapra másolva!
A címvédő Denver Broncos az utolsó negyedben tízpontos hátrányból fordítva 21-20-ra legyőzte a Carolina Pantherst a profi amerikaifutball-liga, az NFL 2016-os szezonjának nyitómérkőzésén.

A zárónegyedben fordított a Denver, 21-17 után egy mezőnygóllal egy pontra feljött a Panthers, majd néhány másodperccel a vége előtt egy 50 yardos rúgással fordíthatott volna a Carolina, de Graham Gano kihagyta a meccslabdát.

A februári Super Bowl visszavágóján a visszavonult legendás irányító, Peyton Manning helyén a 24 éves Trevor Siemian játszott, aki gyengébb kezdés után kifejezetten jól teljesített, 178 passzolt yarddal és egy touchdown-átadással zárt két labdaeladás mellett.

A meccs előtti himnusz alatt a Denver linebackere, Brandon Marshall követte Colin Kaepernick, a San Francisco irányítójának példáját, azaz letérdelt, ezzel is demonstrálva a színes bőrűek elnyomása és a rendőri brutalitás ellen.

de úgy éreztem, hogy ez a legmegfelőbb módja annak, hogy kimutassam a véleményemet" - mondta a meccs után.

A klub közleményében kiállt Marshall mellett, mondván, ez egy személyes döntés volt, amihez joga van. A Denver edzője, Gary Kubiak pedig így fogalmazott: "Brandon egy remek srác, a csapat vezére, én hiszek benne, és abban, amit képvisel."

Eredmény:
Denver Broncos-Carolina Panthers 21-20

Kikopó legendákkal is dübörögni fog az NFL - szezonelőzetes