A Tour-győztes csapatbusza majdnem kivasalt egy bringást

BELGACYCLING WIELRENNEN CYCLING CYCLISME TDF RONDE VAN FRANKRIJK SQUARE FORMAT
Illustration picture shows the bus of team sky at the Mont Ventoux after the twelfth stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race, 162,5 km from Montpellier to Mont Ventoux, France, on Thursday 14 July 2016. This year's Tour de France takes place from July 2nd to July 24th. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
Vágólapra másolva!
A Tour of Britain csütörtöki szakaszán a Team Sky busza rémisztően közel és nagy sebességgel száguldott el egy amatőr bringás mellett.

A brit körverseny csütörtöki szakaszán a walesi Denbighshire közelében kis híján tragédiát okozott a Tour de France idei győztese, a brit Chris Froome csapatának a busza. A Team Sky járműve a videón jól láthatóan

igen nagy sebességgel, és, ami még ijesztőbb, rendkívül közel

száguldott el egy amatór bringás mellett - aki felvette a történteket.

A Sky volt az eset után volt annyira korrekt, hogy egy közleményben kért elnézést a buszvezető felelőtlenségéért.

"Valamennyi munkatársunkat emlékeztettük a felelősségükre - áll a csapat által kiadott bocsánatkérésben. - Az emberek és a kerékpárjaik iránt mutatott tisztelet olyan fontos dolog, ami mellett mindig kiáll a csapatunk.

A sértett, Andy Rolfe, hogy az eset "őrület" volt, és azért kérie a videó megosztását, hogy felhívja a figyelmet a kerékpárosok biztonságára.

Az ügyben szót kért a brit kerékpáros szervezet közlekedésbiztonsági kampányának vezető koordinátora, Duncan Dollimore is, aki úgy véli, hogy "a Sky alkalmazottainak is tisztában kell lenniük a ténnyel, hogy az utakon kerékpározókra a legnagyobb veszélyt éppen a túl közel végrehajtott előzések jelentik."