Svájci siker a Vuelta 17. szakaszán

Nairo Quintana, Giro, kerékpár
ITALY, Val Martello : Colombia's Nairo Quintana rides and wins the 16th stage of the 97th Giro d'Italia (Tour of Italy) cycling race, 139 km from Ponte di Legno to Val Martello, on May 27, 2014 in Val Martello. Quintana took the overall leader's pink jersey by winning the Giro d'Italia's 16th stage. AFP PHOTO / LUK BENIES
Vágólapra másolva!
Mathias Frank nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 17., szerdai szakaszát, amelyen a kolumbiai Nairo Quintana megőrizte előnyét összetettben.

A Castellón és Mas de la Costa közötti 177,5 kilométeres, hegyi befutóval záruló etapon egy szökevénycsoportból került ki a győztes, tagjai közül pedig a svájci kerekes bírta legjobban az elképesztő nehézségű, helyenként húszszázalékosnál is meredekebb célba vezető kaptatót.

Az összetettben legjobban álló versenyzők is ádáz harcot vívtak egymással, a háromszoros győztes, jelenleg negyedik Alberto Contador többször is ritmust váltott, de próbálkozott az éllovas Nairo Quintana, valamint honfitársa, a harmadik helyen álló Esteban Chaves is.

Nairo Quintana Forrás: AFP/Luk Benies

A Tour de France háromszoros bajnokának, Chris Froome-nak többször is gondja volt, hogy tartsa a tempót riválisaival, de mindig visszaküzdötte magát, így velük együtt 3:27 perc hátránnyal ért célba, azaz megőrizte második pozícióját.

Eredmények:
17. szakasz, Castellón-Mas de la Costa, 177,5 km, hegyi befutó:
1. Mathias Frank (svájci, IAM Cycling) 4:34:38 óra
2. Leopold König (cseh, Sky) 6 másodperc hátrány
3. Robert Gesink (holland, LottoNL) 11 mp h.

Az összetettben:
1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 69:35:32 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 3:37 p hátrány
3. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica) 3:57 p h.
4. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff) 4:02 p h.
A vasárnapig tartó viadalon csütörtökön a Requena és Gandía közötti 200,6 kilométer megtétele vár a mezőnyre.