Inkább megöregszik, mint meghal a magyar paralimpikon

Arlóy Zsófia, paralimpia, asztalitenisz
Rio de Janeiró, 2016. szeptember 6. Arlóy Zsófia asztaliteniszező edzés előtt a Riocentro 5-ös Pavilonjában két nappal a paralimpiai játékok kezdete előtt, 2016. szeptember 5-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A szerdán kezdődő riói paralimpián induló hatfős magyar asztalitenisz-válogatott egyetlen női tagja, Arlóy Zsófia azt mondta, várja is, meg nem is a csütörtöki rajtot, mert maximalista, s ezért mindig úgy érzi, még nem áll eléggé készen a játékra.

A Törekvés SE sportolója éppen hétfőn ünnepli a 35. születésnapját. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "ha választhatok, hogy meghalok vagy öregszem, inkább az utóbbit választom".

A sportoló elmondta, nagyon mélyről indult, miután tavaly volt egy csúnya gerincsérve, amelyből nagyon sokáig úgy tűnt, hogy nem is tud visszajönni. "De aztán hála sok-sok embernek, úgy tűnik, hogy teljesen rendbejöttem. Ha visszagondolok arra, hogy tavaly ilyenkor még a földön fetrengve visítottam a fájdalomtól, most pedig végig tudok játszani akár hat órát is, akkor azt hiszem, elmondhatom, hogy nagyon-nagy utat jártam be. Ebbe a riói felkészülésbe mindent beletettünk, meg még egy picit" - mondta Arlóy Zsófia.

Arlóy Zsófia asztaliteniszező edzés előtt Rióban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar pingpongos kategóriájában, az S8-asban nyolc induló lesz - a küzdelem már az első versenynapon, csütörtökön megkezdődik -, a játékosokat két négyes csoportra osztják, s az első két-két helyezett jut az elődöntőbe.

"Már az is egy csoda, hogy itt lehetek" - mondta az esélyekkel kapcsolatban a magyar játékos, aki a hetedik a résztvevők rangsorában. Hozzátette: azzal lenne elégedett, ha tudná azt játszani, amit tud. "Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég" - jelentette ki.

Elárulta, hogy furcsa érzés egyedüli lánynak lenni a csapatban, nagyon sajnálja, hogy Bicsák Bettina, akivel sok versenyt végigjátszottak együtt, nem jutott ki Rióba.

"Jó lett volna, ha itt is együtt tudunk játszani, reméljük, majd Tokióban így lesz" - mondta.
Arlóy Zsófia a paralimpiai faluban az evezős Lőrincz Krisztinával és a sportlövő Dávid Krisztinával lakik egy apartmanban.