A legnagyobb dicsőség Berki Krisztián pályafutásában

Berki Krisztián sportoló  UTE olimpiai bajnok versenyző
Budapest, 2013. augusztus 24. A győztes Berki Krisztián, az UTE olimpiai bajnok versenyzője mutatja be új, 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatát a tornászok Budapesten zajló országos bajnokságának lólengés döntőjében a budapesti Tornacsarnokban 2013. augusztus 24-én.
Vágólapra másolva!
A lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián arról számolt be a saját Facebook-oldalán, hogy elemet neveznek el róla.

"2008-ban mutattam be először a Thomas-orsót kápán. Londonban ezzel kezdtem a gyakorlatomat. Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el róla, talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában.

- írja a sportoló, aki - sok magyar szurkoló bánatára - Rióban nem tudta megvédeni a címét, mivel nem sikerült kijutnia.

Korábban Magyar Zoltánról és Sivadó Jánosról is elneveztek egy-egy elemet a lólengésben, ezek Magyar-vándor és Sivadó-vándor néven lettek ismertek.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Csisztu-kézállás, Varga-szaltó

Több mint 100 olimpikonról neveztek már el elemet a tornasportban, jegyezte meg Berki bejegyzése alatt Az olimpiák krónikája című könyv szerzője, Kis János. Ami a magyarokat illeti, olyan elnevezések terjedtek el többek között a sportágban, mint a Magyar-orsó, a Csollány-gyűrű elem I. és II., a Csisztu-kézállás, a Kovács-szaltó, a Keleti-mozdulatsor, a Pataki-szaltó vagy a Varga-szaltó.