Kitüntették a világ egyik legfontosabb teniszezőjét

Internationaux de France de tennis : Nicola Pilic - Ilie Nastase TENNIS tournament (International of France) tournament (Grand slam) men's singles FINAL tennis player Nastase Ilie match-sport racket-game stadium (Roland Garros) SPORT COLOUR SQUARE FORMAT
En finale du tournoi de Roland Garros, le joueur de tennis Ilie Nastase, raquette en main. In final of Roland Garros's tournament, tennis player Ilie Nastase, racket in hand.
Vágólapra másolva!
Kitüntette Klaus Iohannis román miniszterelnök a 70. születésnapját kedden ünneplő Ilie Nastase teniszezőt, a hivatásos férfi játékosok világranglistájának első éllovasát, aki 40 hétig vezette az ATP-rangsort.

Nastase a sportért végzett szolgálataiért a Románia Csillaga érdemrendet kapta meg Iohannistól, aki beszédében azt mondta, a legendás játékos "az emberi természet zsenialitását jelenítette meg a teniszpályán."

"A világ egyik legfontosabb teniszezőjévé vált, akinek látványos játéka felejthetetlen marad" - jelentette ki a miniszterelnök.

Ilie Nastase az 1973-as Roland Garros-döntőben, amit meg is nyert a jugoszláv Nikola Pilics ellen Forrás: Ina/Ina/Aimé Dartus

Nastase az 1970-es és 1980-as években több mint száz tornagyőzelmet aratott egyesben és párosban, korának egyik leggyorsabb játékosa volt, aki erős szerváiról és zseniális ütéseiről volt híres, játék közben pedig a közönséget is szórakoztatta.

A 70 éves teniszező élete legjobb napjának nevezte a keddit, amelyen megkapta az állami kitüntetést.