Vágólapra másolva!
Tom Dumoulin nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 13. szakaszát, amelyen a címvédő Chris Froome tovább növelte előnyét összetettben.

A Bourg-Saint-Andéol és La Caverne du Pont-d'Arc közötti 37 kilométeres pénteki egyéni időfutamon kétség sem férhetett az egyik pireneusi etapot is megnyerő holland kerekes sikeréhez, ugyanis több mint egy perccel előzte meg a második legjobb időt elérő Froome-ot.

Quintana is bőven lőtávolon kívül

A végső sikerre esélyesek közül a brit bringáson kívül még a holland Bauke Mollema szerepelt jól, ő hatodikként, 1:54 perc hátránnyal ért célba a győzteshez képest, így összetettben a harmadikról feljött a második helyre a brit Adam Yates-et megelőzve. Lemaradása viszont 1:47 percre nőtt Froome-mal szemben.

Froome-ot innen már nehéz lesz megverni Forrás: AFP

A tavaly második kolumbiai Nairo Quintana ezúttal 30. lett több mint háromperces hátránnyal, ezzel összetettben maradt a negyedik, de a különbség egy másodperc híján három percre duzzadt Froome-mal szemben.

13. szakasz, Bourg-Saint-Andéol - La Caverne du Pont-d'Arc, 37 km, egyéni időfutam:
1. Tom Dumoulin (holland, Giant) 50:15 perc
2. Chris Froome (brit, Sky) 1:03 perc hátrány
3. Nelson Oliveira (portugál, Movistar) 1:31 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Froome 58:02:51 óra
2. Bauke Mollema (holland, Trek) 1:47 perc hátrány
3. Adam Yates (brit, Orica) 2:45 p h.
4. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 2:59 p h.

A jövő vasárnapig tartó viadalon szombaton a Montélimar és Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux közötti 208 kilométeres etap vár a mezőnyre.