Visszavette a Kékszalagot Litkey Farkas

Litkey Farkas
Balatonfüred, 2016. július 14. A győztes Festipay hajó célba ér Litkey Farkas kormányos (j) vezetésével a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj tókerülő vitorlásversenyen Balatonfürednél 2016. július 14-én. A Festipay 8 óra 34 perc 6 másodperc alatt teljesítette a 155 kilométeres távot. Az idei siker Litkey Farkas tizenkettedik Kékszalag-győzelme. MTI Fotó: Szántó Áron
Vágólapra másolva!
Litkey Farkas a 12. győzelmét aratta Európa legnagyobb tókerülő versenyén, de maga nemében ez a győzelem is különleges volt.

A Kékszalag mezőnye csütörtök reggel kilenc órakor rajtolt el Balatonfüredről, a Festipay 14 óra 20 perckor már elsőként vette a keszthelyi bóját, és ezután nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Litkey Farkas és a Festipay legénysége a célba érés után Forrás: MTI/Szántó Áron

A Festipay 8 óra 34 perc 6 másodperc alatt teljesítette a 155 kilométeres Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihany - Keszthely - Tihany - Balatonfüred távot.

Az idei siker Litkey Farkas tizenkettedik Kékszalag-győzelme, de az első, amit katamaránnal ért el. Litkey Farkas a Kékszalag történetének legsikeresebb kormányosa, 2001 és 2009 között valamennyi kiírást megnyerte, majd 2011-ben, legutóbb pedig 2013-ban is győzni tudott.