Vágólapra másolva!
A kétszeres Tour de France-győztes Chris Froome a riói olimpián kész támogatni brit csapattársát, Geraint Thomast, ha neki nem lesznek győzelmi esélyei az országúti kerékpáros mezőnyversenyben.

A kenyai születésű Froome négy éve Londonban bronzérmet szerzett, és idén nem titkoltan azzal a céllal indul Rióban, hogy a mezőnyversenyben és az egyéni időfutamban is nyerjen. Ugyanakkor a 30 éves kerekes Rio előtt még

mindenképpen szeretné megvédeni címét a francia körversenyen,

ami befolyással lehet az olimpiai szereplésére.

"Ha Geraint szárnyalni fog, nekem pedig problémáim lesznek a verseny közben, akkor mindenképpen az ő támogatására koncentrálok majd" - jelentette ki Froome Mallorcán, ahol - többek között Thomas társaságában - a Team Sky csapattal edzőtáborozik jelenleg.

Christopher Froome és Vincenzo Nibali a Touron Forrás: AFP

A kiváló versenyző arról is beszélt, hogy Rióban folyamatosan egyeztetni fognak majd Thomasszal a verseny alatt,

tájékoztatják egymást arról, ki hogyan érzi magát,

mennyire fáradt, vagy friss.

Jelenleg egyértelműen Chris Froome a Sky csapat első számú embere, ám azt ő is elismerte, hogy Thomasban benne van a lehetőség arra, hogy kiérdemelje a védett státuszt, és állítása szerint ő örülne annak, ha a Tour de France-ra mindketten ilyen szerepben mehetnének.

Az ugyanakkor erősen

kérdéses, hogy a Team Sky csapat mindkét versenyzőjét kiemeli-e majd a Touron,

különösen azok után, hogy Froome Thomas melletti másik komoly segítője, Richie Porte a szezon végén eligazolt az istállótól.

Dave Brailsford csapatfőnök mindenesetre, elképzelhetőnek tartja Thomas előléptetését, és emlékeztetett rá, hogy éppen azért igazolták Michal Kwiatkowskit és Mikel Landát, hogy legjobbjaik kellő támogatást kapjanak majd a nagy körversenyeken.