Tíz hónapos eltiltást kapott a riói hazudozásért Lochte

Ryan Lochte, rablási ügy, vádemelés, Jack Conger és Gunnar Bentz a riói repülőtéren, rendőrörs
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 18: U.S Olympic swimmers Gunnar Bentz (R) and Jack Conger leave the police headquarters at International departures of Rio de Janiero's Galeo International airport on August 18, 2016 in Rio de Janiero, Brazil. The swimmers were removed from their flight departing for the United States by Brazilian authorities to give more information about a reported armed robbery earlier in the week which included fellow U.S swimmers Ryan Lochte and James Feign. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A riói olimpián szétvert benzinkút ügye addig kerekedett, míg a szövetség a NOB-bal karöltve súlyos eltiltással sújtotta a balhézó amerikai úszókat. Nincs egyetértés a döntésben. 

A TMZ Sports úgy tudja, Ryan Lochte tíz hónapos eltiltást kapott a riói balhé miatt, míg társai, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen rövidebb felfüggesztéssel megúszták az esetet.

Lochte és társai egy vad riói buliból tartottak hazafelé, amikor egy benzinkúton botrányt okoztak, szétvertek egy vécét, és szétrúgtak egy ajtót is. A sportolók másnap egy elég furcsa sztorival álltak elő, Lochte-ék azt mondták, rendőrnek öltözött banditák rabolták ki őket a benzinkútnál.

A rendőrség azonnal lecsapott az úszók béna sztorijára, kihallgatást követeltek az úszóktól, de addigra már csak Conger és Bentz voltak Rióban, a másik két amerikai hazatért. A két versenyző kihallgatása után végül Lochte-ék bevallották, hogy mi történt, és bocsánatot kértek.

Gunnar Bentz és Jack Conger a kihallgatás után Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Mcgrath

A TMZ azt írja, az USA Olimpia Bizottsága (USOC) a Nemzetközi Olimpia Bizottsággal és az Amerikai Úszószövetséggel egyetértésben hozták meg a súlyos eltiltásról szóló határozatot, bár a lap belső forrásokra hivatkozva hozzáteszi,

nem volt egyetértés az eltiltás mértékével kapcsolatban,

néhányan túl súlyosnak vélték a döntést.

Az enyhítés mellett állók arra hivatkoztak, hogy Michael Phelps is csak két hónapos eltiltást kapott, mikor kétszer is elkapták ittas vezetésért, és azzal érveltek, Lochte-ék nem sodortak veszélybe saját magukon kívül senkit.