Póta Georgina is indul az Európa Top 16-on

Póta Georgina
Budapest, 2016. október 21. Póta Georgina a román Irina Ciobanu elleni mérkőzésén az asztalitenisz Európa-bajnokság női versenyén a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. október 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Póta Georgina is részvételi jogot nyert az asztaliteniszezők jövő évi Európa Top 16-versenyére, amelyet a franciaországi Antibes-ben rendeznek meg.

A magyar szövetség honlapjának híre szerint a kontinens legjobb játékosai számára kiírt tornát február 3-5-én bonyolítják le a Francia Riviérán található városban.

A férfiaknál és a nőknél is 16-an vesznek részt a viadalon: az aktuális Európa-bajnok mellett az európai ranglista - december elsejei állás szerinti - legjobb 14 helyezettje. Póta Georgina tizedikként a meghívást elfogadta.

Póta Georgina Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fennmaradó egy helyre a rendező ország nevezheti egy játékosát, amennyiben a 15 induló között nincs versenyzője. Ha van, akkor a ranglistán sorban következő pingpongossal lesz teljes a mezőny.

A nőknél az előbbi lehetőség lép érvénybe, azaz egy még meg nem nevezett francia asztaliteniszező lesz a 16. induló.

A négy négytagú csoportból az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe, a végső győztes pedig mindkét nemnél 5000 eurót kap.

A női mezőny:
Hu Melek (török)
Petrissa Solja (német)
Elizabeta Samara (román)
Liu Jia (osztrák)
Li Jie (holland)
Li Qian (lengyel)
PÓTA GEORGINA
Matilda Ekholm (svéd)
Li Jiao (holland)
Sabine Winter (német)
Shan Yanfei (spanyol)
Polina Mihajlova (orosz)
Daniela Monteiro Dodean (román)
Sofia Polcanova (osztrák)
Viktorija Pavlovics (fehérorosz)
egy francia játékos.