Nehéz csoportban a magyarok a női kosárlabda Eb-n

magyar kosárlabda  Svitek, Stefan Foglalkozás guggol Közéleti személyiség foglalkozása magyaráz sportoló SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY szövetségi kapitány
Pöstyén, 2016. november 23. Stefan Svitek szövetségi kapitány a magyar válogatott tagjaival a kosárlabda női Európa-bajnoki selejtező csoportkörének hatodik fordulójában játszott Szlovákia elleni mérkőzésen Pöstyénben 2016. november 23-án. (MTI/TASR/Martin Palkovic)
Vágólapra másolva!
A házigazda csehekkel is találkozik a csoportküzdelmek során a magyar női kosárlabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

A prágai sorsoláson Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese az A jelű négyesben kapott helyet a legutóbbi vb-n 9., az Eb-n pedig 11. rendezők mellett az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten Eb-harmadik spanyolokkal, valamint az ukránokkal. A csoport mérkőzéseit Királyváradon (Hredec Kralove) játsszák

Stefan Svitek szövetségi kapitány a magyar válogatott tagjaival. Forrás: MTI/TASR/TASR/Martin Palkovic


A 36. kontinenstornára 2017. június 16-tól 27-ig kerül sor. Ami a lebonyolítást illeti, a négy kvartett körmérkőzései után a csoportgyőztes rögtön a negyeddöntőbe jut, míg a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak egymással, és a négy győztes kerül még a nyolc közé. A végjátéknak a főváros ad otthont.

Stefan Svitek úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a királyváradi csarnok nem lesz ismeretlen a válogatottnak, ugyanis nemrég ott szerepelt egy tornán. "Tény, hogy nem egyszerű csoportba kerültünk, a hazai csapat nagyon motivált lesz, a spanyolok nagyon erősek, az ukránok pedig hozzánk hasonlóan megnyerték a selejtezőcsoportjukat. Ezzel együtt van esélyünk, persze elsősorban nem a spanyolokat kell megverni" - mondta a kapitány, hozzátéve, sok múlik majd a meccsek sorrendjén is.