Póta Georgina a Világkupával hangol az Európa-bajnokságra

Póta Georgina euro2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Póta Georgina a hongkongi Tu Hoj-kem elleni mérkőzésen a 2016-os riói nyári olimpia egyéni asztalitenisz-tornájának harmadik fordulójában a Rio de Janeiró-i Riocentro központban, a 3-as pavilonban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)
Vágólapra másolva!
Ahogy az elmúlt években, úgy idén is csupán egyetlen magyar asztaliteniszező lehet ott az év utolsó időszakának legrangosabb veresenyén, a Világkupán. És ez a versenyző idén is Póta Georgina, aki első számú tartalékból lépett elő a kontinenst képviselő nyolc európai versenyző egyikévé. 

A világranglistán 34. Póta Georgina két éve elődöntőig jutott, tavaly pedig a nyolcaddőntő jelentette számára a végállomást. Idén egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy nélküle rendezik meg a Világkupát, végül azonban kézen fogta a szerencse - számol be a történtekről a Magyar Asztalitenisz-szövetség honlapja.

Póta Georgina Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

„Tulajdonképpen én voltam az első a tartalék, így amikor az egyik játékos visszalépett, én kaptam meg a lehetőséget,

– oszlatott el egy félreértést a versenyző."

Póta annak külön örül, hogy az eseménynek idén Philadelphia ad otthont, ott ugyanis még sosem járt. Amiatt nem aggódik, hogy az időeltolódás kedvezőtlenül hat az Európa-bajnoki felkészülésére, mint mondja, lesz egy egész hete visszaállni a rendes kerékvágásba.

Ennél színvonalasabb versennyel pedig nehezen készülhetne

az október 18-23. között rendezendő budapesti kontinensviadalra.

A nők Világ Kupa-viadalát október 7-9-én rendezik Philadelphiában, Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát kettő, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát egyaránt egy játékos képviseli.