Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil-szövetség Fellebbviteli Bírósága módosította a felügyelőtestület korábbi döntését, miután valamelyest helyt adott a WTCC-ben szereplő Honda és a JAS Motorsport, tehát Michelisz Norberték óvásának.

A Hondák a szabálytalan padlólemez miatt kaptak komoly büntetést, a Magyar Nagydíjon és a Marokkóban szerzett pontjaikat ugyanis elvették. A fellebbezés után az FIA módosított, és a Hungaroringen szerzett pontokat megtarthatják Micheliszék, a Marrákesben gyűjtötteket viszont elveszik tőlük, értesült a Hosszabbitas.hu.

Magyarországon Tiago Monteiro révén egy harmadik helye volt a Hondának, Marokkóban azonban a főversenyen hármas Honda-győzelem született Huff, Michelisz, Monteiro sorrendben. Michelisz itthon egy, Marokkóban viszont 32 pontot szerzett.

Michelisz Norbert Forrás: AFP

„Nagyon rossz lenne, ha azok a pontjaim elúsznának, mert látszik, hogy most van reális esélyem megszerezni az összetett második helyét” – mondta Michelisz egy nappal a döntés előtt az Origónak.

Michelisz eddig 120 ponttal a negyedik helyen állt 73 pontos hátrányban a listavezető José María López mögött, így viszont visszacsúszott az ötödik helyre, mindkét csapattársa, Huff és Monteiro is előtte van.

Közben a csapatok Moszkvában tesztelnek, az első nap Honda-dominancia volt, Monteiro nyert Michelisz és Huff előtt. Szombaton folytatódik a teszt.