Teniszezők nyerték a sport Oscar-díját

Serena Williams, tenisz
Serena Williams of the US reacts as she plays against her sister Venus Williams during their 2015 US Open Women's singles quarterfinals match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 8, 2015. AFP PHOTO/JEWEL SAMAD
Vágólapra másolva!
A két világelső teniszező, a nőknél az amerikai Serena Williams, a férfiaknál pedig a szerb Novak Djokovic lett 2015 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

A sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat idén először adták át Berlinben. Djokovic 2012 és 2015, Serena Williams pedig 2003 és 2010 után kapta meg harmadszor az elismerést. A sportakadémia csaknem félszáz tagjának döntése alapján a tavalyi év legjobb csapata a világbajnok új-zélandi rögbiválogatott lett, amelynek egyik játékosa, Dan Carter kapta az év legnagyobb visszatérőjének járó elismerést.

Az év felfedezettje az amerikaiak golfozója, Jordan Spieth, a fogyatékkal élő versenyzők legjobbja pedig a brazilok úszója, Daniel Dias lett. Az extrémsportolók közül egy német triatlonista, Jan Frodeno teljesítményét ismerték el. Az osztrákok egykori Forma-1-es pilótája, Niki Lauda életmű-díjat kapott, és posztumusz kitüntetéssel tisztelegtek a legendás holland labdarúgó és edző, a március 24-én elhunyt Johan Cruyff emléke előtt.

Serena Williams Forrás: AFP/Jewel Samad

Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák, a győztesek között volt többek között Usain Bolt, Roger Federer, Rafael Nadal vagy Michael Schumacher.