Bőkezűen kárpótol az NFL

superbowl50 Super Bowl 50 - Carolina Panthers v Denver Broncos GettyImageRank1 AMERICAN FOOTBALL NFL topics topix bestof toppics toppix
SANTA CLARA, CA - FEBRUARY 07: Jonathan Stewart #28 of the Carolina Panthers scores a touchdown against the Denver Broncos in the second quarter during Super Bowl 50 at Levi's Stadium on February 7, 2016 in Santa Clara, California. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga közel egymilliárd dollár kártérítést fizet azoknak a volt játékosoknak, akik agyrázkódást szenvedtek pályafutásuk alatt.

Az NFL-t több ezer volt futballista perelte be fejsérüléseik miatt, s ezen ügyek együttes rendezésére készítette el a liga azt a javaslatot, melyet előbb tavaly áprilisban egy szövetségi bíróság, most pedig Philadelphiában egy fellebbviteli állami bíróság is elfogadott.

Eszerint több mint 20 ezer játékos kap majd pénzt a következő 65 év során. Az összeg függ majd a játékos korától és az NFL-ben töltött időtől, így átlagosan 190 ezer dollár jár egy-egy játékosnak. A mostani döntés ellen még van lehetőség a fellebbezésre.

Ez egy férfias sport, nem ritkák a sérülések Forrás: AFP/2016 Getty Images/Al Bello