Csapatot vált a MotoGP címvédője

Jorge Lorenzo, MotoGP, gyorsasági motor
Movistar Yamaha's Spanish rider Jorge Lorenzo rides with a Spanish flag after winning the race and the 2015 MotoGP world championship tiltle after the MotoGP motorcycling race at the Valencia Grand Prix at Ricardo Tormo racetrack in Cheste, near Valencia on November 8, 2015. AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
Vágólapra másolva!
Jorge Lorenzo, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának címvédője a Yamaha csapatától a Ducatihoz igazolt az idény végén.

A Yamaha hétfői közleménye szerint Lorenzo azért távozik majd kilenc szezon után, mert új kihívásokat keres. A 28 éves spanyol versenyző a MotoGP-ben eddig csak a japán csapat színeiben indult, 2008 óta 141 futamon vett részt, 41 alkalommal nyert, összesen 99 dobogós helyezéssel és három világbajnoki címmel (2010, 2012 és 2015) büszkélkedhet.

A Yamaha háláját fejezte ki Lorenzónak az eddigi közös sikerekért, sok sikert kívánt neki, és megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja motoros pályafutása hatodik vb-címe megszerzésében. Az istálló már korábban bejelentette, hogy 2017-ben és 2018-ban a hatszoros MotoGP-bajnok olasz Valentino Rossi lesz az egyik versenyzője.

Jorge Lorenzo Forrás: AFP/Jose Jordan

Lorenzo szerződése két idényre szól az olasz csapatnál, amelynél mintegy 25 millió euró (7,7 milliárd forint) lesz a fizetése. A Ducati - az ausztrál Casey Stoner révén - legutóbb 2007-ben lett világbajnok az elitkategóriában. A mostani idényben a címvédő Lorenzo a Katari Nagydíjon az első, az Egyesült Államok Nagydíján a második helyen végzett, az Argentin Nagydíjon pedig kiesett.