Sastin Marianna Eb-bronzérmes

Sastin Marianna, birkózás
A szülés utáni visszatérését követően Sastin Marianna először állhatott dobogóra világversenyen
Vágólapra másolva!
Sastin Marianna bronzérmet nyert a 63 kilogrammos súlycsoportban a rigai birkózó Európa-bajnokságon, miután legyőzte a német Nadine Weinaugét.

A Vasas világbajnoka a keddi nyitónap esti programjában ellenállhatatlanul birkózott, riválisa tehetetlen volt vele szemben, s végül 10-0-s technikai tussal diadalmaskodott. Sastin pályafutása ötödik Európa-bajnoki érmét szerezte meg, ez a negyedik bronza.

Sastin Marianna Forrás: AFP

"Nagyon örülök ennek az éremnek. Azt hiszem, nagyon jól ment ma a birkózás, egyedül az elődöntő nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna" - nyilatkozta az MTI-nek sikere után a magyar női birkózás legeredményesebb alakja.

"A négy között kicsit kapkodtam, sokat hibáztam, ám a többi meccsemet technikaival nyertem, többek között a bolgár olimpiai kvótás ellenit is, ami boldoggá tesz.

és úgy gondolom, jól állunk".

"Hiába az olimpiai kvalifikációs viadalok és maga az olimpia a legfontosabb versenyek idén, egy Eb-nek mindig komoly jelentősége van, s egy érem nagyon sokat ér" - kezdte értékelését Gulyás István, aki emlékeztetett arra, hogy Sastin ugyan kényszerűségből szerepel 58 kilogramm helyett ebben a súlycsoportban, ám

nem most először birkózott ebben a kategóriában, korábban vb-ezüst és Eb-bronzérmet is nyert

már a 63 kilósok között.

"Mariannának megint sikerült egy olimpiai indulót legyőznie, idén már nem először, ami nagyon komoly dolog, s egyben biztató a kvalifikációs versenyekre nézve".