Törölték a Dakar-rali első szakaszát

Ronan Chabot, Dakar, rali
Toyota's driver Ronan Chabot of France and co-driver Gilles Pillot compete during the 11km Prologue of the 2016 Dakar Rally, in the province of Buenos Aires, on January 2, 2016. The Dakar Rally, which officially starts on January 3, will see participants race across Argentina and Bolivia in a two-week test of endurance. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
A rossz időjárás miatt törölték a Dakar-rali vasárnapra kiírt, első szakaszát Argentínában. Etienne Lavigne versenyigazgató bejelentette, hogy biztonsági okokból nem rendezik meg a Rosario és Villa Carlos Paz közötti, 258 kilométeres etapot, mivel a vihar miatt a mentőhelikopterek nem tudnának felszállni.

Szombaton a Buenos Aires-i prológon tömegbaleset történt, miután a kínai Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman megsérültek, köztük öt gyerek.

A szervezők ezért félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard Ten Brinke (Toyota), a motorosoknál a spanyol Joan Barreda (Honda) és a portugál Ruben Faria (Husqvarna), a kvadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg. Az idei 2005 óta az első év, amikor prológgal kezdődött a verseny.

Törölték az első szakaszt Forrás: AFP/Franck Fife

A Dakar-ralit először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában.