Vágólapra másolva!
A barátnője megölése ügyében bűnösnek talált Oscar Pistoriusszal hirdették a riói paralimpiát.

A riói olimpiai hivatalos Twitter-oldalára egy olyan videó került fel, amelyben több más atléta fotója mellett az látható, amint Pistorius megnyeri a 400 méteres síkfutást a londoni paralimpián.

A videóban ráadásul az a szlogen szerepelt, hogy "életed szerelmével", ami Pistorius esetében fura színezetet kap, hiszen 2013. február 14-én saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot.

20 perccel később leszedték

Pistoriust a barátnője lelövését követő bírósági ügye miatt a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság eltiltotta, így biztosan nem lehet ott Rióban, és a Twitter-oldal szerkesztői is észbe kaptak, így 20 perccel később leszedték a bejegyzést.

Pistorius jelenleg az ítéletre vár, miután gondatlanságból elkövetett emberölés helyett immáron szándékos emberölés a vád ellene. Az ítélethirdetést április 18-ára tűzték ki. A szándékos emberölésért Dél-Afrikában kiszabható legenyhébb szankció 15 éves szabadságvesztés. Pistorius mindent bevet, hogy megússza a 15 évet, a legutóbbi fejlemény, hogy a dél-afrikai alkotmánybírósághoz fordult ügye felülvizsgálatát kérve.