Egy korty pálinka segít a bajban

Miklós Edit
Miklós Edit a női alpesi sí világkupa altenmarkti viadala lesiklásában
Vágólapra másolva!
Miklós Edit a 17. helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Zauchensee-ben rendezett lesikló viadalán. Az eredményéről, a mindennapjairól és a többi veresnyzőhöz fűződő viszonyáról is mesélt az Origó helyszíni tudósítójának.  

Elégedett a 17. hellyel Miklós Edit, aki szerint sikerült javulnia tavaly óta.

"A sísport az életre nevel, mivel sok esetben hiába dolgozik valaki nagyon sokat, könnyen csinálhat egy hibát, ami után újra fel kell állni""- mondta az Origo helyszíni tudósítójának a sportoló.

Szerencsével maradt talpon

Miklós szerint sokkal nehezebb volt felkészülni a mostani lebonyolításra, de a nézők számára élvezetesebb volt a két futam. A sìző arról is beszélt, hogy az első futamban nagy szerencse kellett ahhoz hogy ne essen el, így sikerült versenyben maradnia. Az Origo tudósítójának beszélt a többiekhez fűzödö viszonyáról is.

"A többi versenyzővel jó viszonyban vagyok, de örök barátságok aligha születnek majd közöttünk" - mondta Miklós, aki szerint "a fejlődéshez olyat kell megtanulnia, amit más nem csinál."

A helyszínen mintegy 2000 néző drukkolt a versenyzőknek Forrás: Origo

Nem egy edző kell

Ebben egyelőre nem segít neki edző, jelenleg egyedül készül Miklós Edit.

"Annyi tapasztalatom már van az edzőkkel, hogy ha nem segìtenek hozzá a jó eredményhez, akkor váltani kell" - jelentette ki.

- tette hozzá.

Miklós Edit rajongói klubja is a helyszínen buzdította a versenyzőt Forrás: Origo

Miklós Edit az eredményeiről is mesélt az Origónak.

Nem csak a dobogó a jó eredmény

"Lehet, hiba volt sokat beszélni arról, hogy csak a dobogó a jó eredmény, mivel így például a mai eredményem sem kezelik a helyén. Szerintem a mostani 17. és a korábbi 9. hely is kimagasló eredménynek számít"

Miklós Edit elmondta, mostanra megszokta, hogy az év nagy részében távol van otthontól.

Miklós Edit a női alpesi sí világkupa altenmarkti viadala lesiklásában Forrás: MTI/EPA/EXPA/Johann Groder


"Ha nagyon elkeseredek, akkor megiszom egy pálinkát. Ha otthon ülnék, akkor nem szereznék olyan élményeket a sìzés révén, ami másoknak nincsen. Persze vannak olyan versenyek amikor túlságosan izgulok, de nem ez a jellemző" - mondta a versenyző.

Az ausztriai sìversenyen közel 2000 szurkoló jelent meg, akik kiváló hangulatot teremtettek; Miklós Editnek egyébként Németországból is érkeztek rajongói.