Vágólapra másolva!
A túraautó-világbajnokságban ezentúl a Honda gyári pilótájaként autózó Michelisz Norbert szerint most jöhet a pályafutása legjobb időszaka.

"Hibás az a megközelítés, hogy ha eddig privát versenyzőként is képes voltam a gyári hondások szintjén teljesíteni, akkor mi értelme a váltásnak. Bizonyos helyzetekben komoly hátrányban voltunk a gyári csapathoz képest, hiszen nem lehettem ott, nem vezethettem minden teszten, nem vontak be jelentősen az autó fejlesztésébe, nem rendelkeztünk olyan alkatrészbázissal, hogy kétely esetén bármilyen alkatrészt azonnal cseréljünk" - fogalmazott a 31 éves versenyző a saját weboldalán.

Forrás: MOL-csoport

Szerinte, ha ezek a feltételek mind adottak lesznek, akkor az eddiginél jobb is lehet a teljesítménye.

mostantól viszont lehet még feljebb is."

Ezzel együtt úgy véli, nem biztos, hogy rögtön jobb helyen végez majd, mint korábban. "Ha úgy alakulna, hogy gyári színekben gyengébb szezont zárnék, mint korábban privátként, akkor sem bánnám meg a mostani döntésemet. Mert

világbajnok csapattárs ellen."

Michelisz mellett a 2012-es bajnok, 36 éves brit Rob Huff, valamint az elmúlt három szezonban is a Hondánál vezető, 39 éves korábbi Forma-1-es pilóta, a portugál Tiago Monteiro ül majd a Civic WTCC-k volánja mögött.