Vágólapra másolva!
A hivatalosan 2011 augusztusában kezdődött küldetés azt tűzte ki céljául, hogy a világ leghosszabb, kajakkal teljesített távjaként mindenféle külső segítség és közbe iktatott megálló nélkül átevezi az Atlanti-óceánt. Négy órával ezelőtt, 64 nappal az indulás után célba csaptak Antigua és Barbuda partjainál. 

Az út természetesen nem tartott négy és fél évig, Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám korábbi próbálkozásai műszaki gondok miatt akadtak el, egyszer menteni is kellett őket. 2015 októberében újra nekiindultak Portugáliából, és ezúttal sikerrel jártak, január 30-án szerencsésen elérték Antigua és Barbuda partjait.

A 6,8 m hosszú, 95 cm széles, magyar szabadalmi eljárással készült, Kele nevet viselő páros kajaknak kiemelhető tőkesúlya van, valamint 9 darab légszekrénye, amelyek a kajak fenekén helyezkednek el. A páros az útra nagyjából 300 kg élelmiszert vitt magával.

Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám Forrás: FarFarAway/Facebook

Az expedíció Facebook-oldalán végig lehetett követni a páros haladását, és ott találkozhattunk először a hírrel, hogy a magyar páros megérkezett a célállomásra.

Megálmodták, megtervezték és véghezvitték céljukat! Átevezték az Atlanti-óceánt 64 nap alatt lenyűgöző kitartással és é...

Posted by FarFarAway - Túl az Óperencián on Friday, January 29, 2016