Vágólapra másolva!
Továbbra is százszázalékos a Carolina Panthers a NFL: a Cam Newton vezette csapat a hagyományos, hálaadás-napi játéknapon a Dallas Cowboys otthonában szerezte meg idei tizenegyedik alapszakasz-győzelmét.

A Panthers elsősorban fantasztikus védelmének köszönhetően diadalmaskodott rendkívül simán, 33-14-re, a vendégektől Luke Kuechly kétszer, Kurt Coleman pedig egyszer kaparintotta meg Tony Romónak, a dallasiak irányítójának átadását, ezek közül pedig kettőt azonnal touchdownra váltott.

A szezon eleji sérüléséből a múlt héten visszatért Romo ráadásul újra kidőlt a sorból, ezúttal is kulcscsontsérülést szenvedett, ez pedig minden bizonnyal az irányító szezonjának - és a dallasi rájátszásba jutásról szóló álmoknak - a végét jelenti.

Sorozatban 15. győzelmét aratta a Panthers

Mostani sikerével a Panthers tovább javította a klub történetének legjobb rajtját, ráadásul a Nemzeti Főcsoportban (NFC) rekordot állított be azzal, hogy az előző szezont is beleszámítva sorozatban 15. találkozóját nyerte meg.

Romo (a labdával) nagyon rossz meccset zárt Forrás: AFP

A Green Bay Packers és a Chicago Bears csoportrangadója alatt hatalmas ünnepséget rendeztek, ugyanis visszavonultatták a Green Bay legendás irányítójának, Brett Favre-nak a 4-es számú mezét. A játékos 1992 és 2007 között vezette a csapatot, 1997-ben Super Bowlt nyert az együttessel.

Rodgers rekordot döntött, de vesztett

A találkozón Aaron Rodgers, a Green Bay jelenlegi irányítója - aki elődjéhez hasonlóan már Super Bowl-győztes - az első negyedben passzolt TD-átadásával NFL-rekordot állított fel, ugyanis a liga történetében még senkinek sem sikerült ilyen gyorsan elérni a 250 TD-passzt. Rodgersnek ehhez 121 találkozóra volt szüksége, az eddigi csúcsot a legendás Dan Marino tartotta 128 mérkőzéssel.

Ezt követően azonban a Green Baynek nem volt oka az ünneplésre, ugyanis a Chicago fordított, és nagy meglepetésre 17-13-ra diadalmaskodott. Rodgers irányításával a gárda 2008 után először kapott ki sorozatban két hazai találkozóján.

eredmények:
Detroit Lions - Philadelphia Eagles 45-14
Dallas Cowboys - Carolina Panthers 14-33
Green Bay Packers - Chicago Bears 13-17