Babos nyerte a torna mesterfokú ob-t

Hidvégi Vid, tornász
Glasgow, 2015. október 26. Hidvégi Vid talajgyakorlata közben a glasgow-i tornász-világbajnokság férfi selejtezőjében 2015. október 26-án. (MTI/EPA/Andrew Cowie)
Vágólapra másolva!
Babos Ádám nyerte a férfi tornászok mesterfokú országos bajnokságát Győrben, csapatban az FTC Ybl Tervező végzett az élen.

Babos kiegyensúlyozottan szerepelt, talajgyakorlata pedig kiemelkedő volt, s az ugrás kivételével minden szeren bejutott a hétvégi döntőbe. Ferencvárosi klubtársa, Vágner Levente nyakába került az ezüstérem, míg a hazai, győri Szabó Nándor lett a harmadik.

Hidvégi Vid, aki lólengésben ötödik volt az októberi, glasgow-i világbajnokságon, csak kedvenc szerén indult, és a mezőny legmagasabb pontszámát érte el 15,050-nel. A versenyen az olimpai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián is jelen volt, de csak nézőként.

Hidvégi Vid Forrás: MTI/EPA/Andrew Cowie

A Babos Ádám, Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Vágner Levente, Boncsér Krisztián összeállítású csapat három év után hódította el újra a csapatbajnoki címet. A ferencvárosiak két pont előnnyel érkeztek a tavaszi fordulóról és a mostanit is megnyerték. A második helyen a BHSE, harmadikon pedig a Vasas SC végzett. Utóbbi csapat az Audi Arénában nem tudott kiállni.

Eredmények, férfiak:
mesterfokú bajnokság, egyéni összetett:
1. Babos Ádám (FTC YBL Tervező) 82,650 pont
2. Vágner Levente (FTC YBL Tervező) 81,900
3. Szabó Nándor (Győri AC) 81,200

országos csapatbajnokság:
1. FTC YBL Tervező 494,850 pont (Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Babos Ádám, Vágner Levente, Boncsér Krisztián)
2. BHSE 485,200
3. Vasas SC 191,400