Vágólapra másolva!
Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőr csapat a tallinni olimpiai kvalifikációs világkupaversenyen.

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a dánok és a csehek legyőzése után a negyeddöntőben 45-33-ra kikapott a franciáktól, majd az utolsó két meccsén jobbnak bizonyult a németeknél és a házigazda észteknél.

A férfi párbajtőrözőknek az utolsó két versenyen, 2016 első negyedévében Heidenheimben és Vancouverben kell úgy szerepelniük, hogy a németeket maguk mögött tartják, és közben a papírforma érvényesül, így ugyanis a csapat ott lehet az olimpián.

Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter és Boczkó Gábor Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az ötödik hellyel - ahogy a szövetség honlapja fogalmaz -, a csapat egy apró lépéssel közelebb került a riói játékokhoz. Ugyanezt nem mondhatja el magáról a Budai Dorina, Hormay Adrienn, Révész Julianna, Szász Emese összetételű női párbajtőr-válogatott, amely 12. lett a nancsingi vk-n.

A nőknél nem rózsás a helyzet

A nők számára a hátralévő két riói csapatkvalifikáló versenyt Barcelonában és Buenos Airesben rendezik. A magyar szövetség szerint az ötkarikás kijutásra matematikai esély feltétlenül van, ám a gyakorlatban ez százalékban kifejezve "lassan egyszámjegyűre csökken".