Budapest riválisa már tudja, hol lesz az olimpiai falu

Rio de Janeiro, olimpia
BRAZIL, Rio de Janeiro : Handout aerial picture released by Rio de Janeiro's municipality press office showing the construction site of the Tennis Centre for the Rio 2016 Olympic Games, in Rio de Janeiro, Brazil, on September 16, 2015.
Vágólapra másolva!
Párizs északi külvárosában épülhet fel az olimpiai falu, ha a francia főváros elnyeri a 2024-es ötkarikás játékok rendezési jogát.

A pályázati bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a sportolók 50 hektáros lakhelye a Szajna partján, Seine-Saint-Denis kerületben állna. A résztvevők 84 százaléka így 25 percen belül odaérne versenyszámának helyszínére, mivel az Olimpiai Stadion és a víziközpont csak két kilométerre lenne a falutól, melynek munkálatai 1,7 milliárd eurót ( 533,2 millárd forint) emésztenének fel.

Az olimpiai falu elérhetőségét egy új vasútállomás és egy közlekedési csomópont is elősegítené, így autóval a belvárosból 20 percig tartana az utazás. "A környék átalakítása már zajlik, de az olimpia felgyorsítaná a folyamatot" - emelte ki Anne Hidalgo főpolgármester, hozzátéve, ötezer új lakás és sok munkahely létesülne a kerületben, amelyre a magas munkanélküliség jellemző.

Nem kell aggódni, még Rióban sincsenek készen Forrás: AFP

Párizs Budapesttel, Los Angelesszel, Hamburggal és Rómával versenyez a rendezésért, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében, limai kongresszusán választja ki a rendezőt.