Vágólapra másolva!
Póta Georgina már 3-0-ra vezetett, de végül 4-3-ra kikapott a második helyen kiemelt kínai Csu Jü-lingtől a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a japán Szendaiban zajló világkupán a szombati nyolcaddöntőben.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a 30 éves magyar játékos - a világranglista 31. helyezettje - az első játszmát úgy nyerte 12-10-re, hogy az utolsó 4 pont az övé volt. A második szettben szintén volt játszmalabdája a világranglista-harmadik Csúnak, mégsem tudott egyenlíteni.

Póta a folytatásban is remekelt, főleg fonákkal ütött nyerőket, a kínai játékos időt is kért, hiába. A negyedik játszmától viszont Csu már egyértelműen ellenfele tenyeres oldalára játszott, és gyorsan egyenlített.

Póta Georgina Fotó: Polyák Attila - Origo

A hetedik, utolsó szettben a kínai játékos 5-2-re elhúzott. Póta időt kért, és még felzárkózott 6-5-re, de végül Csu jobban bírta idegekkel a végjátékot.

Nyolcaddöntő:
Csu Jü-ling (kínai) - Póta Georgina 4-3 (-10, -10, -8, 5, 8, 7, 6)

A vk húsz résztvevője közül a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelték, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdöttek a főtáblára jutást érő első két helyért. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem. A szendai viadal 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.

Póta Georgina, aki azzal vívta ki a szereplés jogát, hogy februárban hatodik lett a bakui Európa Top 16-bajnokságon, 2008 és 2014 után harmadszor vehet részt a versenyen, tavaly Linzben a bravúros negyedik helyen végzett.