Árboctörést szenvedett Fa Nándor

Fa Nándor és a Spirit of Hungary a földkerülő vitorlásversenyen
Fa Nándor és a Spirit of Hungary a földkerülő vitorlásversenyen
Vágólapra másolva!
Árboctörést szenvedett szombaton Fa Nándor és Perényi Péter a Spirit of Hungary nevű hajóval a Transat Jacques Vabre kétszemélyes vitorlásversenyen.

Tizenöt csomós észak-nyugati szélben hajózott mintegy 65 tengeri mérföldre Madeira szigetétől a Spirit of Hungary, amikor bekövetkezett a baleset, amelyben

a hajósok nem sérültek meg.


A duó árboc és vitorla nélkül, motorral tart Madeira felé, további részleteket azonban csak a biztonságos partot érés után ígért a csapat.

A két évtizede a leghosszabb transzatlanti, korábban a Kávé útja néven ismertté vált verseny résztvevői Észak-Franciaországból hajóztak ki a La Manche csatornán, majd dél-nyugati irányban átvitorlázva az Atlanti-óceánt, 5400 tengeri mérföldet tesznek meg a célig. A TJV nevű verseny célállomása idén is a brazíliai Itajaí városa, mely Rio de Janeirótól 1000 kilométernyire van délre.

Forrás: Spiritofhungary.hu

A versenyen négy kategóriában 42 hajó és 84 vitorlázó indult. A 60 lábasok (IMOCA hajóosztály) között húsz vitorlás rajtolt el olyan neves hajósokkal, mint a brit Alex Thomson, a francia Armel Le Cléach, Marc Guillemot és az egyformán Vendée Globe-győztes Vincent Riou, valamint Michel Desjoyeaux.

Ennek a hajóosztálynak világbajnoki verseny a TJV, egyben felkészülés a jövő évi Vendée Globe szóló földkerülő viadalra.