Bravúr után nagyágyú következik a röplabda-Eb-n

Dobi Edina, röplabda
Antwerpen, 2015. szeptember 28. Dobi Edina a női röplabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen 2015. szeptember 28-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott szerdán 17.30 órától játszik a legjobb nyolc közé jutásért a legutóbbi Eb-n ezüstérmes német csapattal a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Amennyiben a magyar csapat győz, a negyeddöntőben azzal a török együttessel találkozik, amelytől a csoportkörben három játszmában kikapott. Vereség esetén a végső helyezés úgy dől el, hogy kieső csapatok eredményeit összevetik.

A német válogatott a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, míg a tavalyi világbajnokságon a kilencedik helyen végzett.

A magyarok legutóbb 2001-ben játszottak a németekkel, május 26-án Bükön a Savaria-kupán 3-1-es hazai siker született, igaz, akkor a rivális a B csapatával érkezett. Ezt megelőzően 1992-ben a Boluban rendezett Spring-kupán a németek 3-0-ra nyertek.

Az Eb további programja:
a negyeddöntőbe jutásért, szerda:
Olaszország - Horvátország 17.00, Rotterdam
Magyarország - Németország 17.30, Antwerpen
Lengyelország - Fehéroroszország 20.00, Rotterdam
Belgium - Csehország 20.30, Antwerpen

negyeddöntő, csütörtök:
Törökország - Magyarország/Németország, Antwerpen
Szerbia - Belgium/Csehország, Antwerpen
Hollandia - Fehéroroszország/Lengyelország, Rotterdam
Oroszország - Olaszország/Horvátország, Rotterdam

Az elődöntőket, illetve a helyosztókat szombaton és vasárnap Rotterdamban rendezik.