Európa legjobb 12 csapata közé kerültek röplabdázóink

Horváth Dóra, röplabda
Antwerpen, 2015. szeptember 28. Horváth Dóra (b), az azerbajdzsáni Kriszcina Jagubova és Ajnur Karimova (j) a női röplabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen 2015. szeptember 28-án.(MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott hétfőn az azeriek 3-1-es legyőzésével megszerezte csoportjában a harmadik, továbbjutást érő helyet a belga-holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Eredmény, B csoport, 3. forduló:
Magyarország - Azerbajdzsán 3-1 (16, -26, 22, 16)
Antwerpen, Lotto Arena
v.: van Gompel (holland), Markov (orosz)
Magyarország: Vacsi Evelin, Sándor Renáta, Tálas Zsuzsanna, Dobi Edina, Pallag Ágnes, Horváth Dóra. Cserék: Kötél Dóra, Széles Petra, Liliom Rita, Szakmáry Gréta, Lévai Vivien

Jan De Brandt szövetségi kapitány együttese - amely 28 év után szerepelhet ismét az Európa-bajnokságon - nagy bravúrt ért el, ugyanis a legjobb 12 közé jutáshoz az idei Európa Játékokon negyedik riválist kellett felülmúlnia.

Horváth Dóra remekül játszott Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

Az első szettet rendkívül könnyedén nyerte a magyar csapat, a folytatásban azonban feljavult az azeriek játéka, így a második játszmában rendkívül szoros csatában egyenlítettek. A harmadikban a magyaroknak sikerült jobban a végjáték, míg a negyediket már végig vezetve nyerték.

Ezúttal sikerültek a blokkok is Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

"Megérdemeltük a továbbjutást, mert nagyon jól játszott a csapat és jobb is volt az ellenfélnél. Most még nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz a következő meccsen. Arra ráérünk majd készülni.

- idézte Jan De Brandt kapitányt a szövetség hivatalos honlapja.

A győztes labdamenet:

A magyar válogatott a keddi pihenőnap után szerdán a D csoport második helyezettjével, a német csapattal találkozik a negyeddöntőbe jutásért.