Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert az első futamon remek versenyzéssel hatodik lett a túraautó-világbajnokság kínai versenyén. A másodikon már nem sikerült olyan jól a felzárkózás, így 11. lett.

Michelisz a 15. helyről indult az első sanghaji futamon, amely komoly izgalmakat hozott a rajt után, ugyanis többen is ütköztek, Filippi Coronellel karambolozott, Tarquini Huff bal hátsó kerekét törte ki, és Monteiro is összetalálkozott Chiltonnal.

Michelisz szerencsére kimaradt ezekből, és amikor bejött a safety car, a hetedik helyen autózott. Amikor a biztonsági autó kiment, Michelisznek keményen kellett védekeznie, mivel az összetettben előtt álló Ma támadta, de aztán a kínai pilóta fékhiba miatt kiszállt.

Michelisz még tartogatott egy bravúros manővert a futam legvégére, amikor megelőzte Lapierre-t, így végül hatodik lett. Elöl a három Citröen ünnepelhetett az argentin López Mullert és Loeböt megelőzve nyerte a versenyt.

Megsérült a kocsi a második futamban

A második futamot Michelisz a 12. helyről kezdte, és a rajt után egészen a hetedik helyig sikerült előremennie, ahol a kínai Mával harcolt, de aztán megsérült a kocsi, és visszacsúszott tizenkettediknek. Innen már csak egy helyet sikerült javítani, így a második futamot a 11. helyen fejezte be a Zengő Motorsport versenyzője.

A második futamot Muller nyerte Tarquini és López előtt. Összetettben López vezet, Michelisz az 5., de hátránya csak 5 pont Mához képest, igaz, mögötte Tarquini és Monteiro csak egy, illetve kilenc pontra van.