Vágólapra másolva!
A Dallas Cowboys amerikaifutball-csapata legalább 8-10 hétre elvesztette az irányítóját, Tony Romót.

A sérülés a Philadelphia elleni mérkőzés harmadik negyedében történt, amikor az Eagles védője, Jordan Hicks a földre vitte a Dallas irányítóját, aki el is vesztette a labdát, miután az utolsó pillanatban még megpróbálta egy társához passzolni.

Romo a vállát fájlalva feküdt a földön, nem is tudta folytatni a játékot, és a meccs után kiderült, hogy kulcscsonttörést szenvedett, ami miatt 8-10 hetet kell kihagynia. A Dallas végül nélküle is megnyerte a meccset 20-10-re, a helyére beálló Brandon Weeden mind a hét passzát jó helyre dobta, és egyik átadásából touchdown született.

Romo 2010-ben is kulcscsontörés miatt dőlt ki, és akkor az idényből hátralévő 10 meccset ki is kellett hagynia. A Dallas két győzelemmel kezdte a mostani szezont, de nehéz helyzetbe került, mert Romo mellett a liga egyik legjobb elkapója, Dez Bryant is sérült, neki egy héttel korábban tört el egy csont a lábfejében, nélkülük pedig nem lesz könnyű folytatni a menetelést, hogy sikerüljön a rájátszásba jutnia a Cowboysnak.