Vágólapra másolva!
Zsingor András a 118. helyen végzett a férfi skeetesek között a lonatói olimpiai kvalifikációs koronglövő-világbajnokságon, így biztossá vált, hogy nem lesz magyar koronglövő a jövő évi riói nyári játékokon.

A magyar olimpiai szerepléssel kapcsolatos remények tulajdonképpen már a vb korábbi szakaszában szertefoszlottak, Zsingortól ugyanis nem lehetett kiugró szereplést várni. A magyar sportoló végül 105 találattal zárta a 125 korongos alapversenyt.

Nem sokon múlt

A koronglövők idén több versenyen is csak kevéssel maradtak le a kvalifikációról, férfi trapban Szollár András, Hegyi Norbert és Romano Mario Imre is többször volt közel a kvótához, csakúgy mint dupla trapban a Londonban hatodik Bognár Richárd, aki az Európa Játékokon ezüstérmes lett. A világbajnokságon ugyanakkor senkinek sem jött ki a lépés, ezúttal minden magyar messze volt a kvótával kecsegtető döntőtől.

Bognár Richárd férfi duplatrappban hatodik lett Londonban Forrás: AFP/Marwan Naamani


A magyar sportlövők ennek ellenére már most jobban állnak, mint London előtt. A 2012-es játékokon ugyanis mindössze hárman voltak ott, míg most öt kvótája van Magyarországnak, Tobai-Sike Renáta (pisztoly), Csonka Zsófia (pisztoly), Sidi Péter (puska), Szabián Norbert (puska) és Péni István (puska) révén. Ráadásul a puskás és pisztolyos szakágnak még van egy kvótaszerzési lehetősége a jövő évi győri 10 méteres Európa-bajnokságon.