A németek nem hisznek az olimpiájuk sikerében

Hamburg a fenntarthatóság jegyében rendezné meg a játékokat
Vágólapra másolva!
A németek többsége támogatja, hogy Hamburg nyári olimpiának adjon otthon 2024-ben, ezzel együtt a megkérdezettek úgy gondolják, a városnak kevés esélye van arra, hogy elnyerje a rendezés jogát.

A német dpa hírügynökség felkérésére elkészített friss felmérés eredménye azt mutatja, hogy a lakosság 58 százaléka a hamburgi pályázat mögött áll, mindössze húsz százalék van ellene.

Hamburg a fenntarthatóság jegyében rendezné meg a játékokat Forrás: dpa.com


Az 1,8 millió lakosú város a múlt héten elküldte jelentkezését a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB), a pályázatot véglegesen jóváhagyó döntés ugyanakkor még hátravan: a hamburgiak, illetve a tervezett vitorláshelyszínen a kieliek november 29-én népszavazás keretében nyilvánítják ki véleményüket a kandidálásról.

Szkeptikusok a győzelemmel kapcsolatban

Az esélyekkel kapcsolatban már szkeptikusabbak a németek. A válaszadók 49 százaléka szerint nagyon kevés, illetve semmi esély nincs arra, hogy Németország második legnagyobb városa elnyerje a rendezés jogát. Csupán 32 százalék van azon a véleményen, hogy jók Hamburg esélyei. A többiek nem tudtak dönteni a kérdésben.

A Hanzaváros mellett eddig Budapest, Párizs, Róma és Los Angeles jelezte rendezési szándékát. A jelentkezési határidő kedd.
A NOB 2017 nyarán jelöli ki a házigazdát.