Felébresztették a mesterséges kómából a belga kerekest

Kris Boeckmans, kerékpár
FRANCE, Beaucaire : Kris Boeckmans (C) of Belgium crosses the finish line to win the first stage of the 45th Etoile de Besseges cycling race between Bellegarde and Beaucaire on February 4, 2015 in Beaucaire, southern France. AFP PHOTO/SYLVAIN THOMAS
Vágólapra másolva!
Felébresztették a mesterséges kómából a belga Kris Boeckmanst, aki a Vuelta kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszán bukott, és szenvedett súlyos sérüléseket. A Lotto-Soudal csapat tájékoztatása szerint a bringás felépülése jó úton halad, levették a lélegeztetőgépről, s már beszélt is családjával és orvosaival.

A 28 éves versenyző augusztus 29-én bukott, csapattársa, Tosh Van der Sande akkor úgy nyilatkozott, hogy a szerencsétlenül járt bringás éppen ivott, amikor egy kátyúba hajtott, és átrepülve kerékpárja kormányán nagyon keményen a földbe csapódott.

Súlyos arcsérülést és agyrázkódást szenvedett, eltört három bordája és bevérzett a tüdeje. Azóta a murciai kórház intenzív osztályán ápolják, a tervek szerint néhány napon belül hazatérhet Brüsszelbe további kezelésre.

Kris Boeckmans jobban van Forrás: AFP/Sylvain Thomas

"A 48 órás ébresztési folyamat komplikációk nélkül ment végbe" - közölte a csapat szóvivóje.