Ha nincs Bolt, Gatlin a sprintkirály

Gatlin, Justin, Justin Gatlin
Székesfehérvár, 2015. július 7. A későbbi győztes amerikai Justin Gatlin (b) és a későbbi harmadik helyezett amerikai Diondre Batson a férfi 100 méteres síkfutás döntőjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2015. július 7-én.
Vágólapra másolva!
Justin Gatlin 9.98 másodperces futással nyerte a 100 métert az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat idei utolsó versenyén, Brüsszelben.

A táv végét kicsit "elgörcsölő" amerikai vágtázó - aki a jamaicai Usain Bolt mögött ezüstérmes volt az augusztusi, pekingi világbajnokságon - célfotóval győzött, az övével azonos idővel ért célba a katari Femi Ogunode is.

Szoros volt a befutó, a harmadik helyezett francia Jimmy Vicaut mindössze egy századdal maradt el tőlük. Ogunode alig egy órával később 200 méteren is remekelt: 19.97 másodperccel megnyerte a félkörös versenyt.

Justin Gatlin Forrás: MTI/Illyés Tibor

Női 200-on a friss vb-aranyérmes Dafne Schippers lehajrázta Allyson Felixet, a táv korábbi háromszoros világbajnokát, 2012-es olimpiai győztesét. A holland futó 22.12 másodperc alatt ért célba, a hajrában visszacsúszó amerikai pedig 22.22-vel. A női 3000 méteres akadályfutásban a tunéziai Habiba Ghribi 9:05.36 perccel a világ idei legjobbját érte el.