Újra szurkolhatunk Berki Krisztiánnak

HORIZONTAL
Hungarian Krisztian Berki competes on the pommel horse in the men's individual artistic gymnastics final during the 31th European Men's Artistic Gymnastics Championships in Sofia on May 25, 2014. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHIONOV
Vágólapra másolva!
Márciusi vállműtéte után először versenyez a lólengésben olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián, aki a tornászok hétvégén sorra kerülő országos bajnokságán tér vissza.

Az ob a férfiak és a nők számára is az első válogató lesz az októberi, glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Várhatóan mindkét nemnél indul a teljes magyar válogatott,

így a nőknél Böczögő Dorina, Makra Noémi, Divéky Luca, Al-Salty Dália, Honti Kitti, Csillag Tünde, Dévai Boglárka és Horváth Enikő, a férfiaknál pedig Berki mellett Hidvégi Vid, Szabó Nándor, Babos Ádám, Vágner Levente, Dudás Norbert, Vecsernyés Dávid, Vlacsil Attila, Kállai Zoltán, Ryan Sheppard és Kardos Botond.

Pénteken 16 órától az egyéni összetett versenyt rendezik, ez egyben selejtezője lesz a szombaton és vasárnap sorra kerülő szerenkénti fináléknak.

Szombaton 10.30-tól a nők ugrásban és felemáskorláton, a férfiak pedig talajon, lólengésben és gyűrűn versenyeznek.

Vasárnap ugyancsak 10.30-kor kezdődik a program, a nőknek a gerenda és a talaj, a férfiaknak pedig az ugrás, a korlát és a nyújtó következik.