Kiss Norbert ledózerolja a mezőnyt a Hungaroringen

Kiss Norbert
Mogyoród, 2015. szeptember 5. Elöl a későbbi győztes Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének első futamán a mogyoródi Hungaroringen 2015. szeptember 5-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a szombati után a vasárnap délelőtti időmérő edzést is megnyerte a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló versenyhétvégéjén.

A 30 éves szombathelyi pilóta végig nagy fölényben volt riválisaival szemben, s így a délutáni első futamot a pole pozícióból, a másodikat pedig a nyolcadik helyről kezdi majd meg.

A kvalifikáció első szakaszában Kiss 2:18.803 perces köridejével kimagaslott a mezőnyből, a második cseh Adam Lacko 1.1 másodperccel volt lemaradva tőle, így egy pillanatra sem forgott veszélyben, hogy a magyar címvédő bejusson az első 10 közé, aki az időmérő második részében megküzdhet a pole pozícióért.

Eszi a port a mezőny Forrás: MTI/Marjai János

Az úgynevezett "Superpole" aztán szintén remekül alakult Kiss számára, 2:18.159 perces köridőt futott, ismét óriási fölényben volt, a másodikként záró német Jochen Hahn ugyanis kereken egy másodperccel lassabb volt nála, a harmadik Lacko pedig már 1.6 másodpercet kapott a regnáló Európa-bajnoktól. Az első futamot 13.40-től, a másodikat pedig 16.40-től rendezik Mogyoródon.