Kiss Norbertnek tízezren szurkoltak

Kiss Norbert, kamion
Most, 2015. augusztus 29. A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban zajló versenyhétvégéjén 2015. augusztus 29-én. MTI Fotó: Richard Kienberger
Vágólapra másolva!
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének szombati első futamát.

A 30 éves szombathelyi versenyző rajt-cél győzelmet aratott, ezzel 81 pontra növelte az előnyét az összetettben az ezen a futamon második cseh Adam Lackóval szemben. A harmadik helyen a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ért célba.

A rajt utáni első kanyarban Kiss megtartotta a vezető helyet, s az első kör végére már több mint két másodperces előnyt autózott ki, majd ezt további két kör alatt csaknem megduplázta. A folytatásban a regnáló magyar Európa-bajnok hibátlan vezetéssel örvendeztette meg a lelátókon helyet foglaló tízezer hazai szurkolót, akik minden egyes körben hangos buzdítással fogadták a célegyenesben.

A címvédő Kiss Norbert Forrás: MTI/Richard Kienberger

Kiss féltávnál már hat másodperccel vezetett a második Adam Lacko előtt, a leintésig pedig még tovább növelte az előnyét, a célba érkezéskor 7.7 másodperc volt a különbség közte és Lacko között.